Intensivkurser

Intensivutbildning kan vara ett bra sätt för dig som vill ta körkort men inte har så mycket tid.

Ett par viktiga framgångsfaktorer:

  • Innan du påbörjar din intensivkurs för att ta körkort vill vi tipsa om följande: övningskör många gånger!

Du vet säkert redan detta. Men vi vill ändå påpeka det, eftersom det är av största vikt. Ju mer du har övningskört privat innan du sätter igång med din intensivkurs hos oss, ju större blir sannolikheten att du kommer klara intensivutbildningen under ditt första försök. Har du verkligen inte suttit bakom ratten alls tidigare, så är det hög tid att sätta igång direkt! På så vis kan det vara en bra sak att köra en egen liten intensivutbildning privat, och övningsköra kontinuerligt under minst en vecka, gärna flera gånger om dagen, innan du så att säga påbörjar den riktiga intensivkursen.

  • Åsidosätt alla andra åtaganden under tiden för din intensivkurs.

Låt oss uttrycka det som så här. Under veckorna för din intensivkurs hos oss kommer du varken att ha tid eller ork att ägna dig åt något annat än målsättningen att ta körkort. Gör detta klart för din omgivning och stryk alla andra åtaganden ur filofaxen i god tid.

  • Taggad, peppad, motiverad – du måste vilja ta körkort

Att klara av en intensivkurs för körkort är inte ett enkelt företag, något som man ska “ta lätt” på. Du måste banka in massor av teori i skallen under några få dagar, samtidigt som du ska lära dig bemästra bilens alla praktiska funktioner – och du lära dig integrera dessa lärdomar på ett adekvat sätt i trafiken

Intresserad av att köra intensivkurs?

Alla måste börja med att köra en testlektion. För att vi ska veta hur många lektioner just du behöver, genomsnittet är ca 10 – 20 st. lektioner á 2 timmar. Prata med våran MC-lärare Michael eller receptionisten för närmare beskrivning.
All utrustning finns, men ta gärna med er egen hjälm & handskar.
Ta gärna med ett underställ eller bekväma kläder att ha under mc kläderna, för man blir väldigt varm. Bra med ombyte…

OBS! Innan du får börja övningsköra måste du ha ett giltigt körkortstillstånd för den behörighet du ska ta körkort för.

Ansökan görs lämpligen på körkortsportalen.se

Viktigt att veta!

Kursen ger ingen garanti till körkort. Eventuell resa och logi bekostas av deltagaren. Tips på boende: Best Western Hotell at 108 som ligger ca 250m från skolan. Uppge rabattkod Fogels Nya Trafikskola vid rumsbokning. Tel till +46 8 550 30 800.

Ett komplett intensivpaket – MC

Utbildningen går till så att man bokar in körlektioner varje dag i 3 dagar i följd eller 2 helger.

Dag 1. 8 timmar manöverbana.

Dag 2. 8 timmar manöverbana.

Dag 3. 8 timmar trafikkörning

2 elever åt gången

Paketpriser – MC

Vi rekommenderar INTE elever att köra intensivt om man inte har några förkunskaper, eftersom det är så pass mycket man ska lära sig på kort tid.

Så här jobbar vi i bilen

Vårt standard upplägg är att vi jobbar ihop två elever och en lärare. Ni turas om att köra under den praktiska utbildningen, du får då mer tid vid den aktuella övningsplatsen och kan dra nytta av att se hur den andra eleven agerar i olika trafiksituationer. Att ni arbetar i grupp gör också att du får lättare att ta in nya intryck och kommentarer till en lägre kostnad för dig. Vi har mycket goda erfarenheter av arbetssättet och en stor majoritet av de elever som har testat utbildningsmodellen är mycket nöjda.

Om du trots detta hellre vill köra individuellt med din lärare så går det självklart att ordna. Detta måste dock tydligt framkomma vid bokningstillfället, priset är detsamma men den praktiska utbildningstiden halveras då du inte längre åker med som passagerare.

Körglädje

{

Fogels Nya Trafiskola har levererat mer än det jag förväntade mig när jag skulle välja bilskola. Jag kunde inte ha gjort ett bättre val! Micke är den bästa och mest pedagogiska läraren man kan ha och jag älskar hans motto att han lär ut hur man kör bil – inte bara för att man ska ta ett körkort. Han må vara petig med vissa saker men jag känner och vet att detta kommer gynna mig i längden.

- Victor K